Bring the Noise!

Bring the Noise!

Laat je horen!

Een jaar geleden alweer dat we met onze band The Apologist de laatste show deden. In het Amersfoortse poppodium FLUOR, voor een zittend publiek. Nu zijn wij niet afhankelijk van of (semi-)professioneel bezig met onze muziek/band, maar vele artiesten zijn dat wel. En in het kielzog de programmerende, promotende, uitvoerende (freelance) music professionals en evenementenorganisaties. 

Wij zijn niet afhankelijk

Met de laatste persconferentie, is hen wederom het perspectief ontnomen. Terwijl er diverse beloftes en kostbare onderzoeken zijn gedaan. De ogenschijnlijke willekeur is hierbij een doorn in het oog en een dolk in de rug. Terwijl de (festival)poorten in omringende landen wagenwijd opengaan en er positieve resultaten bekend zijn van recente grote events, lijkt het hier een ver van het bed show voor de politiek. De bewindvoerders bewijzen keer op keer dat zij mijlenver van de praktijk en belevingswereld van de evenementensector staan. De sector die altijd proactief en creatief, met begrip voor de situatie, heeft geacteerd, is telkens het kind van de rekening. Met maatregelen die hanteerbaar, noch verklaarbaar zijn. Als er maar lang genoeg op je wordt ingebeukt, word je vanzelf murw.

HeresWaldo Amersfoort - Band The Apologist

“Als er maar lang genoeg op je wordt ingebeukt,
word je vanzelf murw.”

Maar genoeg is genoeg. Op zaterdag 21 augustus wordt in vijf Nederlandse steden de protestmars ‘Unmute Us!’ gelopen. Tijdens deze demonstratie uiten zo’n 2000 aangesloten partijen uit de volledige Nederlandse evenementenbranche samen met hun bezoekers hun gevoelens van onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen. ‘Unmute Us!’ vindt plaats in Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. De boodschap: Stop de willekeur!

Time to #UnmuteUs

Edit 24-08-2021: het was een uitbundige en kleurrijke manifestatie, die zonder incidenten is verlopen. Het gevoel van urgentie en verbondenheid was groot, de roep om een gelijk speelveld was duidelijk. Hierbij kan niet voldoende worden benadrukt dat het protest geen oproep was om solidariteit te laten varen en alle maatregelen los te laten. Maar onder voorwaarden kan er meer dan nu wordt toegestaan, dat was de boodschap.
#UnmuteUs
Over Waldo

Al ruim 15 jaar werkzaam in de podiumkunsten- en live music sector, gericht op resultaat en (persoonlijke) groei. Met focus op artistieke inhoud, content- en conceptcreatie, management en (strategisch) advies. Daarnaast deel ik mijn kennis en ervaring graag met jonge talenten, als coach en gastdocent. Je ziet me ook op podia, als presentator, moderator en dagvoorzitter bij events en festivals. Of als frontman van de Amersfoortse rockband The Apologist.

Neem gerust contact met me op voor reflectie of samenwerking.

 
Wat doe ik nog meer
Contact

Recente posts

OVERIGE GEGEVENS

Rek.nr. 475154339
BTW nr. NL001951924B39
KvK nr. 52073866

OVERIGE GEGEVENS

Rek.nr. 475154339
BTW nr. NL001951924B39
KvK nr. 52073866